Trend
  1. 2023 yılında önemli bir başarıya imza attı
  2. Gençler iklim değişikliği konusunda endişeli
  3. GTA 5 sızıntıları gündeme damga vurdu
  4. 2,5 milyon adetlik sevkiyat rakamına ulaştı
  5. Dijital becerilerin eksikliği kazancı düşürüyor
  6. İngilterede kaos... Tüneli su bastı: Binlerce yolcu mahsur kaldı!
  7. Hayırlı Cumalar Mesajları 29 Aralık 2023! Güzel, anlamlı Cuma mesajları; Resimli, kısa, dualı, ayetli Cuma mesajları, sözleri...
  8. Kaliforniyada dev dalga korkuya neden oldu
  9. Kim Milyoner Olmak İster hangi günler? Kim Milyoner bugün yok mu, kalktı mı? 31 Aralık 2023 Kim Milyoner Olmak İster yeni bölüm hangi gün, ne zaman?
  10. Rusya’nın Belgorod kentine düzenlenen saldırı: 22 ölü, 109 yaralı
  11. Yıldızlar Bana Uzak dizisi oyuncuları ve karakterleri açıklandı! İşte Yıldızlar Bana Uzak oyuncu kadrosu
  12. Namaz abdesti alınışı! Diyanete göre abdest nasıl alınır? Abdest alırken okunacak dualar ve sureler!
  13. CENTCOM açıkladı: Kızıldeniz’de konteyner gemisine füzeli saldırı
  14. Yıldızlar Bana Uzak nerede çekiliyor? Yıldızlar Bana Uzak çekim yeri merak edildi!
  15. Yılbaşı sabahı için beslenme önerileri
  16. Kuzey Kore lideri, 2024 yılı hedeflerini açıkladı: Uzaya 3 casus uydu daha gönderecek
  17. Narın Faydaları Nelerdir, Nelere İyi Gelir? Nar Nasıl Tüketilir, Ne İşe Yarar?
  18. Emziren annelere beslenme önerileri
  19. ‘Katar’ın 2 aşamalı önerisi kabul edildi’ iddiası! Gazze’de yeniden ateşkes olacak mı?
  20. Yıldızlar Bana Uzak konusu nedir? Yıldızlar Bana Uzak uyarlama mı gerçek hayat hikayesi mi?
  21. En önemli beş teknoloji trendi neler?
  22. Eksozom tedavisi saç ekim işleminin başarısını yükseltiyor
  23. Firmalar ilaç mı stokluyor? Yüzde 25lik zam öncesi ilaç bulmak zorlaştı
  24. Yıldızlar Bana Uzak dizisi hangi gün, saat kaçta başlıyor? Yıldızlar Bana Uzak hangi kanalda, ne zaman yayınlanıyor?
  25. BM Barışı Koruma Gücü, 10 yılın ardından Mali’den ayrıldı
  26. ‘Katar’ın 2 aşamalı önerisi kabul edildi’ iddiası!
  27. GTA 6’nın başkarakteri Lucia ifşa oldu
  28. Hicri yılbaşı nedir? Hicri yılbaşı duası okunuşu: Hicri yılbaşında okunacak dualar ve yapılması gerekenler!
  29. Hülya Avşar kimdir, kaç yaşında? İbo Show yılbaşı özel bölüme konuk oldu!
  30. Göbek Düşmesi İçin Hangi Doktora Gidilir? Göbek Düşmesine Hangi Bölüm Bakar?

Mastürbasyonun 5 Önemli Faydası

Mastürbasyon bilimsel olarak "kişinin tatmin için cinsel organlarını el ya da başka araçlar kullanarak uyarması" diye tanımlanırken bilim insanları mastürbasyonun faydalarını inceledi ve açıkladı.

Kadınların adet sancılarıyla başa çıkmasına yardımcı oluyor.

Rossello Tıp Enstitüsü'nden Dr. Mariano Rossello Gaya "Orgazm yaşanırken kanda oluşan tüm kimyasallar adet ağrıları sırasında ağrıkesici gibi davranıyor. Aynı zamanda kimyasallar genital bölgedeki baskıyı ve rahatsızlığı azaltıyor" diyor.  Dr. Cenk Kiper de adet döneminde hormonlardan dolayı kadınlarda cinsel dürtülerin daha fazla olduğuna dikkat çekiyor ve mastürbasyonun bu dönemde hem psikolojik hem de fiziksel bir rahatlamaya sebep olabileceğini belirtiyor.

Bağışıklık sistemini güçlendiriyor

Cinsel Terapi ve İlişki Terapisi dergisindeki bir yazıya göre mastürbasyon yapan erkekler daha güçlü bir bağışıklık sistemine sahip oluyor. Yazıda "Erkeklerde spermlerin dışaı atılması fırsatçı bakterilerin yol açabileceği enfeksiyonları önlüyor. Çalışmalar daha çok orgazm olan erkeklerin daha çok Imminoglobulin A (IgA) antikoru ürettiğini gösteriyor." deniyor. Ayrıca Avustralya'nın Melbourne kentindeki Kanser Epidemiyoloji Merkezi haftada beş defadan fazla mastürbasyon yapan 20 ila 50 yaşındaki erkeklerin kanser olma riskinin azaldığını vurguluyor. Bazı çalışmalarsa mastürbasyonun kadınlarda kısırlığa yol açabilecek endometriyozisi ve idrar yolları hastalıklarını önlediğine işaret ediyor. Mastürbasyonun kadınlarda rahim ağzını açıp, mukus ve rahim ağzı sıvılarının salgılanmasıyla enfeksiyonları önlediği kaydediliyor. Dr. Cenk Kiper ise mastürbasyonun bağışıklık sisteminin güçlenmesine doğrudan bir etkisi olmadığı görüşünde. Kiper'e göre mastürbasyon düzenli cinsel rahatlamayla insan psikolojisini düzeltip, stres düzeylerini azaltmasıyla bağışıklık sisteminin güçlenmesine katkıda bulunuyor.

Uykuyu iyileştiriyor

Uzmanlara göre "cinsel tatminle birlikte bir dizi endorfin, katekolamin ve sitokin gibi uyku getiren hormonlar salgılanıyor. Ayrıca boşalma prolaktin hormonunun artışı ve dopamine hormonunun azalmasıyla uyku getirebiliyor. Bu durum da erkeklerde orgazmın ardından yaşanan uyku halini açıklıyor. Dr. Cenk Kiper de "İnsan bir enerji harcadıktan sonra yorgunluk hisseder. Kişi mastürbasyon yapmışsa daha rahat ve kolay uykuya geçecektir" diye konuşuyor.

Genel olarak iyi hissettiriyor

Dr Gaya "Mastürbasyon hem biyolojik hem de psikolojik anlamda sağlık açısından genel olarak iyidir. Endorfin ve katekolamin hormonları stres düzeylerini artırır ve moralimizi düzeltir" diyor. Dr. Cenk Kiper de "Enerji birikiminiz varsa, onu salmanıza neden olarak iyi hissetirebilir" diyor.

Çiftlerin cinsel yaşamını geliştiriyor

 Mastürbasyonun partnerinizle iletişiminize katkı yaparak cinsel yaşamı iyileştirdiği söyleniyor. Bu teze göre mastürbasyon vücudunuzu, tepkilerinizi, sizi nelerin uyardığını keşfetmenize katkı sağlıyor ve böylece cinsel birleşmeyi daha da keyifli hale getiriyor. Ancak Dr. Cenk Kiper bu teze karşı. Kiper cinsel partneriniz varken, özellikle de partnerinizle cinsel sorun yaşıyorsanız, mastürbasyon yapmanın çiftlerin cinsel yaşamına, zarar vereceği görüşünde.

 

Bu Haberi Paylaş