Trend
  1. 2023 yılında önemli bir başarıya imza attı
  2. Gençler iklim değişikliği konusunda endişeli
  3. GTA 5 sızıntıları gündeme damga vurdu
  4. 2,5 milyon adetlik sevkiyat rakamına ulaştı
  5. Dijital becerilerin eksikliği kazancı düşürüyor
  6. İngilterede kaos... Tüneli su bastı: Binlerce yolcu mahsur kaldı!
  7. Hayırlı Cumalar Mesajları 29 Aralık 2023! Güzel, anlamlı Cuma mesajları; Resimli, kısa, dualı, ayetli Cuma mesajları, sözleri...
  8. Kaliforniyada dev dalga korkuya neden oldu
  9. Kim Milyoner Olmak İster hangi günler? Kim Milyoner bugün yok mu, kalktı mı? 31 Aralık 2023 Kim Milyoner Olmak İster yeni bölüm hangi gün, ne zaman?
  10. Rusya’nın Belgorod kentine düzenlenen saldırı: 22 ölü, 109 yaralı
  11. Yıldızlar Bana Uzak dizisi oyuncuları ve karakterleri açıklandı! İşte Yıldızlar Bana Uzak oyuncu kadrosu
  12. Namaz abdesti alınışı! Diyanete göre abdest nasıl alınır? Abdest alırken okunacak dualar ve sureler!
  13. CENTCOM açıkladı: Kızıldeniz’de konteyner gemisine füzeli saldırı
  14. Yıldızlar Bana Uzak nerede çekiliyor? Yıldızlar Bana Uzak çekim yeri merak edildi!
  15. Yılbaşı sabahı için beslenme önerileri
  16. Kuzey Kore lideri, 2024 yılı hedeflerini açıkladı: Uzaya 3 casus uydu daha gönderecek
  17. Narın Faydaları Nelerdir, Nelere İyi Gelir? Nar Nasıl Tüketilir, Ne İşe Yarar?
  18. Emziren annelere beslenme önerileri
  19. ‘Katar’ın 2 aşamalı önerisi kabul edildi’ iddiası! Gazze’de yeniden ateşkes olacak mı?
  20. Yıldızlar Bana Uzak konusu nedir? Yıldızlar Bana Uzak uyarlama mı gerçek hayat hikayesi mi?
  21. En önemli beş teknoloji trendi neler?
  22. Eksozom tedavisi saç ekim işleminin başarısını yükseltiyor
  23. Firmalar ilaç mı stokluyor? Yüzde 25lik zam öncesi ilaç bulmak zorlaştı
  24. Yıldızlar Bana Uzak dizisi hangi gün, saat kaçta başlıyor? Yıldızlar Bana Uzak hangi kanalda, ne zaman yayınlanıyor?
  25. BM Barışı Koruma Gücü, 10 yılın ardından Mali’den ayrıldı
  26. ‘Katar’ın 2 aşamalı önerisi kabul edildi’ iddiası!
  27. GTA 6’nın başkarakteri Lucia ifşa oldu
  28. Hicri yılbaşı nedir? Hicri yılbaşı duası okunuşu: Hicri yılbaşında okunacak dualar ve yapılması gerekenler!
  29. Hülya Avşar kimdir, kaç yaşında? İbo Show yılbaşı özel bölüme konuk oldu!
  30. Göbek Düşmesi İçin Hangi Doktora Gidilir? Göbek Düşmesine Hangi Bölüm Bakar?

Teknoloji Bakımından En Gelişmiş 10 Ülke

Değerli bir endüstriolan teknoloji bu ülkelerde birçok şirket tarafından geliştirilirken, bazı ülkelerde devlet de teknolojik alanda büyük atılımlar yapıyor. Sizin için dünyanın teknolojik olarak en gelişmiş 10 ülkesini sıraladık.

 

Modern çağda yaşam adeta teknoloji ile tanımlanıyor. Kullanılan ve yaratılan teknolojilerönceleri askeri temelli olarak gerçekleştirilirken, şimdilerde her alanda bir teknolojik ilerleme söz konusu. Bazı ülkeler teknolojide diğerlerinden daha ilerideler. Değerli bir endüstriolan teknoloji bu ülkelerde birçok şirket tarafından geliştirilirken, bazı ülkelerde devlet de teknolojik alanda büyük atılımlar yapıyor. Sizin için dünyanın teknolojik olarak en gelişmiş 10 ülkesini sıraladık.

1. Rusya

Dünyanın en büyük ülkesi Soğuk Savaş döneminde ABD ile sıkı bir yarış içindeydi. Eski Sovyet süper gücü, bugün uzay teknolojisinde dünya lideri olmayı sürdürüyor. Aynı zamanda programcılarının yanı sıra askeri sanayide oldukça gelişti. Günümüzde Rusyadünyaçapında askeri alanda uçaknakliye ve üretim ekipmanı ihraç eden küresel bir güce sahip. 

2. Almanya

Alman teknolojisinin otomobil üretimine ve Einstein’ın görelilik kuramına dayandığını düşünüyorsanız, tekrar düşünmelisiniz. Avrupa’nın 1 numaralı ekonomisi mühendislik,altyapıbilimsel araştırmailaç ve askeri teknolojide küresel bir lider oldu. Özel sektörde yaşanan gelişmelerin yanında aynı zamanda Alman hükümeti araştırma yürüten üniversiteleri ve kuruluşları hibeler yoluyla desteklemektedir.

3. Güney Kore

Hermit Krallık’ın güney komşusu, son on yıllar boyunca, yenilikçi kreasyonlar için fikir ve bilgi birikimine sahip bir küresel düşünce kuruluşu haline geldi. Parlak ve modern bir metropol olan Seulülkenin en büyük şehridir ve en yeni şirketlere ev sahipliği yapmaktadır. 

4. Kanada

Bu seyrek nüfuslu ülke, BlackberryHootsuite Media ve Spotify gibi teknoloji devlerinin doğduğu yerdir. Ottawa merkezli e-ticaret sağlayıcısı şu anda 2,5 milyar dolardan fazla değer aldı ve yalnızca 2015 yılında halka açıldı! Erişilebilir bir eğitim sistemi ve araştırma ve geliştirme alanındaki büyük yatırımlarla Kanada gelecek yıllarda yeni oyun değiştiriciler yaratacağından emin. 

5. Singapur

Bu şehir büyüklüğünde ülke, çoğunlukla fahiş gayrimenkulün güçlü finansal sektörü sayesinde teknoloji sektöründe çok fazla etkiye sahip olduğu biliniyor. Bankacılık sistemlerinden ödeme süreçlerine ve müşteri merkezli araçlara kadar, Singapur, düzenlenen bir endüstride yenilikçilik konusunda birinci sınıf bir örnek. 

6. Çin

Bu geniş ve kalabalık ülkede, bilim ve teknolojide dünyaya liderlik eden uzun soluklu bir tarihe sahiptir. Basım makinesinden barutkağıt ve kartografya kadar Çin, dünyayı yüzyıllar boyunca yeniliklere yöneltti. 1980’lerin sonlarından bu yana, yeni bir Çindeğişimi ortaya çıktı: Büyük ölçekli imalat. Yine de, harika monte edilmiş gizmoların günleri geride kaldı! Günümüzde Çin, uzmanlaşmış teknolojinin kaliteli parçaları ve yüksek kalibreli nitelikli emekçileri ile üretildiği yerdir. Favori ev eşyalarınızın menşe ülkesini kontrol edin,Çin’de üretilmiş olma ihtimali var!

7. İsrail

NASDAQ borsasında listelenen daha fazla teknoloji şirketine sahip olan ABD’nin yanı sıra dünyadaki diğer ülkelerden biri  İsrail İsrail, dünyayı, askeri ve sivil sürücüleruydular,tıpkendini sürme teknolojisi ve daha birçok 'fütüristik' teknoloji gibi birçok teknolojikalanda yönlendiriyor. WazeGoogle tarafından devralınan en önemli İsrail girişiminin başında geldi.

8. Hindistan

Başka bir Silikon Vadisi BangaloreHindistan’da bulunuyor. Dünyanın ikinci büyük nüfusu ve artan sayıda iddialı mezunlarıyla Hindistan, mobil teknolojinin teknesini sarsmaya hazır nitelikli bir iş gücüne sahip. BTmuhasebe ve müşteri hizmetlerinde dış kaynak kullanımı alanında dünyanın önde gelen hedefi haline gelen Hindistan, mobil uygulamalar,e-ticaret ve  çözümlerinde artık lider konumundadır.

9. Japonya

Bu Doğu Asya santralınükleer teknolojirobotikeğlencefotoğrafçılık ve ulaşımda dünya lideridir. NintendoCanonMitsubishiSony ve Toyota gibi markalar tüm dünyada tüketici mallarında devrim yarattı ve birçok endüstrinin yüzünü değiştirdi. 

10. Amerika Birleşik Devletleri

Dünyanın en büyük ekonomisi de icatlarda büyük bir çıkışa sahiptir. Genel olarak GPS olarak bilinen global konumlandırma sistemleri, aslında bir ABD askeri yaratımıydı. Teknoloji sonunda evlerimize sıçradı ve şu anda cep telefonlarında, arabalarda ve hatta hayvan yakalarında var. ABD, aynı zamanda internetin doğduğu yerdir. Silikon Vadisi adıyla SanFrancisco’daki Bay AreaGoogleFacebook ve Apple gibi teknoloji devlerine ev sahipliği yapıyor


Bu Haberi Paylaş

A PHP Error was encountered

Severity: Core Warning

Message: Module 'redis' already loaded

Filename: Unknown

Line Number: 0

Backtrace: