İnsanlar stresliyken birçok şey yapar ama seksi hissetmek bunlardan birisi değil. Evde, işte ya da ilişkide stres herkesin başına gelebilir. Eğer bununla nasıl başa çıkacağınızı bilmiyorsanız veya bu konuda yardım almadıysanız bu durumun cinsel hayatınıza yansıyacağı da kaçınılmazdır.
Partnerinizle aranızda sorunların olması seks dürtünüzü öldüren şeylerin başında gelir. Kadınlar için yakın olmak arzunun önemli bir parçasıdır. Her iki taraf da kavgalardan, aldatılmışlık hissinden ya da güven sorunlarından ötürü iletişimlerini kaybederler ve bunu yatak odalarında da hissederler.
Birazcık alkol sizi sekse karşı daha rahat bir duruma getirse de çok fazlası sizin hem seks dürtünüzü söndürecek hem de performansınızı etkileyecektir.
Eğer partnerinizle eskisi gibi bir cinsel hayatınız olmuyorsa bunun sebeplerinden birisi çiftlerden birinin ya da her ikisinin çok az uyuyor olmasıdır. Uykusuzluk sizi güçsüzleştirirken birçok dürtünüzde de işlevsizliğe neden olabilir, seks de bunlardan birisidir.
Bir defa çocuk sahibi olduktan sonra elbette cinsel dürtünüzü kaybetmezsiniz. Fakat çocuklarınız daima yanınızda olduğunda partnerinizle yakınlaşma şansınız daha da azalacaktır. Bu yüzden bu duruma hazırlıklı olup bazı ayarlamalar yapmak gerekmektedir.
Bazı ilaçların cinsel dürtüyü olumsuz yönde etkilendiği biliniyor. Bunlara; antidepresanlar, tansiyon ilaçları, doğum kontrol hapları ya da kemoterapi örnek verilebilir.
Eğer kendinize baktığınızda seksi olmadığınızı düşünüyorsanız ve vücudunuzdan memnun değilseniz bu sizin cinsel bir eyleme geçme durumunuzu etkileyecektir. Vücudunuzla ilgili iyi hissetmek sizi de havaya sokacaktır.
Obezite sorunu olan kişilerle yapılan birçok araştırmanın sonucuna göre bu kişilerin cinsel isteklerinde büyük bir düşüş olduğu görülmektedir. Kiloları yüzünden istediği gibi hareket edemeyerek performans gösterememesi bu kişilerin en büyük sorunlarından birisidir.
Sertleşme ya da ereksiyon bozukluğu olan erkekler genelde performansları ile ilgili çok fazla kaygı yaşadıklarından cinsel ilişkiye karşı ilgililerini de kaybetmeye başlarlar. Tedavisi olan bu bozukluğun ilişkinize zarar vermesini engelleyin.
T hormonu olarak da bilinen testosteron cinsel dürtülerinizi depolayan hormondur. Erkekler yaşlandıkça T hormonu seviyelerinde düşüş olur. Tüm erkekler de olmasa da bazılarında bu düşüş cinsel isteksizliğe de yol açabilir.
Depresif bir ruh hali içerisinde olmak başta cinsellik olmak üzere birçok şeye ilginizin kaybolması anlamına gelir. Depresyon için ilaçla bir tedavi yardımı alacağınızda doktorunuza cinsel isteksizliğinizin olduğunu söylerseniz buna göre bir ilaç alırsınız.
Birçok kadında menopozla beraber cinsel istekte azalma görülür. Bunun bir sebebi vajinal kuruma sebebiyle seks sırasında yaşanan acıdır. Ama her kadın farklıdır ve bazılarında menopoz sonrası çok daha iyi bir cinsel hayat olduğu da gözlemlenmektedir.
Bir yakınlık olmadan yapılan seks arzunuzda azalmaya yol açacaktır. Yakınlık seksten çok daha fazlasıdır. Eğer seks hayatınızda bir düşüş görüyorsanız birlikte seks dışı şeyler için zaman geçirmeye özen gösterin. Yakınlaştıktan sonra cinsel isteğinizdeki artışı da görebileceksiniz.