Trend
  1. 2023 yılında önemli bir başarıya imza attı
  2. Gençler iklim değişikliği konusunda endişeli
  3. GTA 5 sızıntıları gündeme damga vurdu
  4. 2,5 milyon adetlik sevkiyat rakamına ulaştı
  5. Dijital becerilerin eksikliği kazancı düşürüyor
  6. İngilterede kaos... Tüneli su bastı: Binlerce yolcu mahsur kaldı!
  7. Hayırlı Cumalar Mesajları 29 Aralık 2023! Güzel, anlamlı Cuma mesajları; Resimli, kısa, dualı, ayetli Cuma mesajları, sözleri...
  8. Kaliforniyada dev dalga korkuya neden oldu
  9. Kim Milyoner Olmak İster hangi günler? Kim Milyoner bugün yok mu, kalktı mı? 31 Aralık 2023 Kim Milyoner Olmak İster yeni bölüm hangi gün, ne zaman?
  10. Rusya’nın Belgorod kentine düzenlenen saldırı: 22 ölü, 109 yaralı
  11. Yıldızlar Bana Uzak dizisi oyuncuları ve karakterleri açıklandı! İşte Yıldızlar Bana Uzak oyuncu kadrosu
  12. Namaz abdesti alınışı! Diyanete göre abdest nasıl alınır? Abdest alırken okunacak dualar ve sureler!
  13. CENTCOM açıkladı: Kızıldeniz’de konteyner gemisine füzeli saldırı
  14. Yıldızlar Bana Uzak nerede çekiliyor? Yıldızlar Bana Uzak çekim yeri merak edildi!
  15. Yılbaşı sabahı için beslenme önerileri
  16. Kuzey Kore lideri, 2024 yılı hedeflerini açıkladı: Uzaya 3 casus uydu daha gönderecek
  17. Narın Faydaları Nelerdir, Nelere İyi Gelir? Nar Nasıl Tüketilir, Ne İşe Yarar?
  18. Emziren annelere beslenme önerileri
  19. ‘Katar’ın 2 aşamalı önerisi kabul edildi’ iddiası! Gazze’de yeniden ateşkes olacak mı?
  20. Yıldızlar Bana Uzak konusu nedir? Yıldızlar Bana Uzak uyarlama mı gerçek hayat hikayesi mi?
  21. En önemli beş teknoloji trendi neler?
  22. Eksozom tedavisi saç ekim işleminin başarısını yükseltiyor
  23. Firmalar ilaç mı stokluyor? Yüzde 25lik zam öncesi ilaç bulmak zorlaştı
  24. Yıldızlar Bana Uzak dizisi hangi gün, saat kaçta başlıyor? Yıldızlar Bana Uzak hangi kanalda, ne zaman yayınlanıyor?
  25. BM Barışı Koruma Gücü, 10 yılın ardından Mali’den ayrıldı
  26. ‘Katar’ın 2 aşamalı önerisi kabul edildi’ iddiası!
  27. GTA 6’nın başkarakteri Lucia ifşa oldu
  28. Hicri yılbaşı nedir? Hicri yılbaşı duası okunuşu: Hicri yılbaşında okunacak dualar ve yapılması gerekenler!
  29. Hülya Avşar kimdir, kaç yaşında? İbo Show yılbaşı özel bölüme konuk oldu!
  30. Göbek Düşmesi İçin Hangi Doktora Gidilir? Göbek Düşmesine Hangi Bölüm Bakar?

Libidonuzu düşüren 13 şey

Sizin için cinsel isteğimizi öldüren 13 şeyi derledik...

1. Stres

İnsanlar stresliyken birçok şey yapar ama seksi hissetmek bunlardan birisi değil. Evde, işte ya da ilişkide stres herkesin başına gelebilir. Eğer bununla nasıl başa çıkacağınızı bilmiyorsanız veya bu konuda yardım almadıysanız bu durumun cinsel hayatınıza yansıyacağı da kaçınılmazdır.

2. İkili İlişki Problemleri

Partnerinizle aranızda sorunların olması seks dürtünüzü öldüren şeylerin başında gelir. Kadınlar için yakın olmak arzunun önemli bir parçasıdır. Her iki taraf da kavgalardan, aldatılmışlık hissinden ya da güven sorunlarından ötürü iletişimlerini kaybederler ve bunu yatak odalarında da hissederler.

3. Alkol

Birazcık alkol sizi sekse karşı daha rahat bir duruma getirse de çok fazlası sizin hem seks dürtünüzü söndürecek hem de performansınızı etkileyecektir.

4. Az Uyku

Eğer partnerinizle eskisi gibi bir cinsel hayatınız olmuyorsa bunun sebeplerinden birisi çiftlerden birinin ya da her ikisinin çok az uyuyor olmasıdır. Uykusuzluk sizi güçsüzleştirirken birçok dürtünüzde de işlevsizliğe neden olabilir, seks de bunlardan birisidir.

5. Çocuk Sahibi Olmak

Bir defa çocuk sahibi olduktan sonra elbette cinsel dürtünüzü kaybetmezsiniz. Fakat çocuklarınız daima yanınızda olduğunda partnerinizle yakınlaşma şansınız daha da azalacaktır. Bu yüzden bu duruma hazırlıklı olup bazı ayarlamalar yapmak gerekmektedir.

6. İlaçlar

Bazı ilaçların cinsel dürtüyü olumsuz yönde etkilendiği biliniyor. Bunlara; antidepresanlar, tansiyon ilaçları, doğum kontrol hapları ya da kemoterapi örnek verilebilir.

7. Vücut Algısı

Eğer kendinize baktığınızda seksi olmadığınızı düşünüyorsanız ve vücudunuzdan memnun değilseniz bu sizin cinsel bir eyleme geçme durumunuzu etkileyecektir. Vücudunuzla ilgili iyi hissetmek sizi de havaya sokacaktır.

8. Obezite

Obezite sorunu olan kişilerle yapılan birçok araştırmanın sonucuna göre bu kişilerin cinsel isteklerinde büyük bir düşüş olduğu görülmektedir. Kiloları yüzünden istediği gibi hareket edemeyerek performans gösterememesi bu kişilerin en büyük sorunlarından birisidir.

9. Ereksiyon Sorunları

Sertleşme ya da ereksiyon bozukluğu olan erkekler genelde performansları ile ilgili çok fazla kaygı yaşadıklarından cinsel ilişkiye karşı ilgililerini de kaybetmeye başlarlar. Tedavisi olan bu bozukluğun ilişkinize zarar vermesini engelleyin.

10. Düşük Testosteron

T hormonu olarak da bilinen testosteron cinsel dürtülerinizi depolayan hormondur. Erkekler yaşlandıkça T hormonu seviyelerinde düşüş olur. Tüm erkekler de olmasa da bazılarında bu düşüş cinsel isteksizliğe de yol açabilir.

11. Depresyon

Depresif bir ruh hali içerisinde olmak başta cinsellik olmak üzere birçok şeye ilginizin kaybolması anlamına gelir. Depresyon için ilaçla bir tedavi yardımı alacağınızda doktorunuza cinsel isteksizliğinizin olduğunu söylerseniz buna göre bir ilaç alırsınız.

12. Menopoz

Birçok kadında menopozla beraber cinsel istekte azalma görülür. Bunun bir sebebi vajinal kuruma sebebiyle seks sırasında yaşanan acıdır. Ama her kadın farklıdır ve bazılarında menopoz sonrası çok daha iyi bir cinsel hayat olduğu da gözlemlenmektedir.

13. Yakınlık Kuramama

Bir yakınlık olmadan yapılan seks arzunuzda azalmaya yol açacaktır. Yakınlık seksten çok daha fazlasıdır. Eğer seks hayatınızda bir düşüş görüyorsanız birlikte seks dışı şeyler için zaman geçirmeye özen gösterin. Yakınlaştıktan sonra cinsel isteğinizdeki artışı da görebileceksiniz.

Bu Haberi Paylaş