Trend
  1. 2023 yılında önemli bir başarıya imza attı
  2. Gençler iklim değişikliği konusunda endişeli
  3. GTA 5 sızıntıları gündeme damga vurdu
  4. 2,5 milyon adetlik sevkiyat rakamına ulaştı
  5. Dijital becerilerin eksikliği kazancı düşürüyor
  6. İngilterede kaos... Tüneli su bastı: Binlerce yolcu mahsur kaldı!
  7. Hayırlı Cumalar Mesajları 29 Aralık 2023! Güzel, anlamlı Cuma mesajları; Resimli, kısa, dualı, ayetli Cuma mesajları, sözleri...
  8. Kaliforniyada dev dalga korkuya neden oldu
  9. Kim Milyoner Olmak İster hangi günler? Kim Milyoner bugün yok mu, kalktı mı? 31 Aralık 2023 Kim Milyoner Olmak İster yeni bölüm hangi gün, ne zaman?
  10. Rusya’nın Belgorod kentine düzenlenen saldırı: 22 ölü, 109 yaralı
  11. Yıldızlar Bana Uzak dizisi oyuncuları ve karakterleri açıklandı! İşte Yıldızlar Bana Uzak oyuncu kadrosu
  12. Namaz abdesti alınışı! Diyanete göre abdest nasıl alınır? Abdest alırken okunacak dualar ve sureler!
  13. CENTCOM açıkladı: Kızıldeniz’de konteyner gemisine füzeli saldırı
  14. Yıldızlar Bana Uzak nerede çekiliyor? Yıldızlar Bana Uzak çekim yeri merak edildi!
  15. Yılbaşı sabahı için beslenme önerileri
  16. Kuzey Kore lideri, 2024 yılı hedeflerini açıkladı: Uzaya 3 casus uydu daha gönderecek
  17. Narın Faydaları Nelerdir, Nelere İyi Gelir? Nar Nasıl Tüketilir, Ne İşe Yarar?
  18. Emziren annelere beslenme önerileri
  19. ‘Katar’ın 2 aşamalı önerisi kabul edildi’ iddiası! Gazze’de yeniden ateşkes olacak mı?
  20. Yıldızlar Bana Uzak konusu nedir? Yıldızlar Bana Uzak uyarlama mı gerçek hayat hikayesi mi?
  21. En önemli beş teknoloji trendi neler?
  22. Eksozom tedavisi saç ekim işleminin başarısını yükseltiyor
  23. Firmalar ilaç mı stokluyor? Yüzde 25lik zam öncesi ilaç bulmak zorlaştı
  24. Yıldızlar Bana Uzak dizisi hangi gün, saat kaçta başlıyor? Yıldızlar Bana Uzak hangi kanalda, ne zaman yayınlanıyor?
  25. BM Barışı Koruma Gücü, 10 yılın ardından Mali’den ayrıldı
  26. ‘Katar’ın 2 aşamalı önerisi kabul edildi’ iddiası!
  27. GTA 6’nın başkarakteri Lucia ifşa oldu
  28. Hicri yılbaşı nedir? Hicri yılbaşı duası okunuşu: Hicri yılbaşında okunacak dualar ve yapılması gerekenler!
  29. Hülya Avşar kimdir, kaç yaşında? İbo Show yılbaşı özel bölüme konuk oldu!
  30. Göbek Düşmesi İçin Hangi Doktora Gidilir? Göbek Düşmesine Hangi Bölüm Bakar?

Hukukçu olduğu bilinmeyen ünlüler!

Herkes onları ekranlarda görüyor, tanıyor ama hukukçu olduklarını bilmiyor, işte o isimler...

Turgut Özakman

Özellikle Türk tiyatrosuna büyük katkılar sağlayan, Şu Çılgın Türkler adı belgesel romanıyla Türkiye’de büyük yankı uyandıran Turgut Özakman, 1 Eylül 1930 tarihinde Ankara ‘da doğdu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olduktan sonra bir dönem avukatlık yapan Özakman, Köln Üniversitesi Tiyatro Bilimi Enstitüsündeki eğitimini tamamladıktan Devlet Tiyatrosunda dramaturg olarak işe başladı. TRT’de de çeşitli görevler alan, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümünde öğretim görevlisi olarak uzun yıllar çalışan Özakman, hukukçu kimliği pek ön plana çıkarmadı. Birçok üniversiteden “fahri doktora” unvanı ve “üstün hizmet ödülü” alan Özakman, 28 Eylül 2013 tarihinde hayatını kaybetti.

Can Yaman

İtalyan Lisesi’ni birincilikle bitiren ve Hukuk fakültesinden de dereceyle mezun olan Can Yaman okul hayatından verdiği küçük bir kesitte “ders notlarını iki-üç kere okur, herkesten daha hazır olurdum sınava. ” diyor. Zeki ve başarılı bir öğrenci olduğunu biliyoruz.

İlhan Şeşen

18 Haziran 1948 tarihinde Manisa’da doğan İlhan Şeşen, puanı tutmadığı halde açık kontenjan kalması ümidiyle her gün İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesine gider ve kendisini 23 Ocak 1969 tarihinde 15106 numaralı hukuk fakültesi öğrencisi olarak bulur. Zor girdiği hukuk fakültesini sene kaybetmeden 3,5 yılda bitirir. Hukuk öğrenciliği döneminde bütün derslere girip not tutan Şeşen’in hocaları arasında Mustafa Üstündağ,  Ergun Özsümer, Hüseyin Nail Kubalı ve İlhan Postacıoğlu gibi önemli isimler vardır. Mezun olduktan sonra avukatlık yapmaya başlayan Şeşen, bu mesleği 10 yıl boyunca devam ettirir. O yıllarda birkaç arkadaşıyla birlikte avukatlık kanununun değiştirilmesi için mücadele verir. Şeşen, 10 yıl sonra avukatlığı bırakıp öğrencilik yıllarından önceki gibi müziğe yönelmesinin sebebini “Mesleğe girdiğimden itibaren fark ettim ki olmayan bir şeyi savunmuşum ben. Hukuk yok ama hukuku savunuyorsun. Mesleğimi icra ettiğim sırada farkına vardım ki avukatlık ve hukuk birbiri ile taban tabana zıt kavramlar. Hukuku savunmaya kalktığın zaman herkes tarafından dışlanıyorsun. İşte bu farkındalık beni müziğe yöneltti.” sözleriyle açıklar.

Halit Kıvanç

1925 doğumlu Halit Kıvanç, İstanbul Fatih İlkokulunu bitirdikten sonra Pertevniyal Lisesinde Erdal İnönü ile birlikte okudu. 1946 yılında mezun olacağı İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini kazandı. Burada ünlü avukatlardan Burhan Apaydın, Prof. Dr. Tarık Minkare’nin ağabeyi Selçuk Minkare, Fenerbahçe’nin eski kalecilerinden Necdet Erdem ve şair Özdemir Asaf‘la aynı sınıfta okudu. Alman Prof. Shvats, Prof. Hıfzı Veldet Velidedeoğlu, Samim Gönensay, Sulhi Dönmezer ve Mehmet Ali Aybay‘dan ders aldı. Üniversitedeyken hukuk birinciliği kitabına girdi. Avukat değil daha çok devlet memuru olmayı istedi. Üniversitedeyken hukuk dergisinin mizah eki Gukuk‘ta yazıları yayımlandı. Kıvanç, bu derginin kendisini gazeteciliğe ittiğini söyler. Üniversiteden mezun olduktan sonra hâkimlik sınavına girdi, staja başvurdu ve aynı zamanda hem bir spor gazetesinde hem de Fenerbahçe dergisinde spor yazıları yazmaya başladı. Hâkimlik stajının ardından 1950 yılında Kozluk’a görevlendirildi. Burada üç ay görev yaptıktan sonra çalışma şartlarının zorluğundan dolayı istifa ettiğinde toplamda 2,5 yıllık yargıçlık yapmıştı.

Ali Kırca

26 Aralık 1948 tarihinde Akşehir’de doğan Ali Kırca, Deniz Harp Okulu, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinde okuyarak çeşitlendirdiği eğitim hayatından sonra gençliğinden itibaren ilgi duyduğu televizyon sektörüne adım attı. TRT’de muhabir olarak başladığı meslek hayatı boyunca farklı kanallarda çalışır ve Türkiye onu ATV ana haber bülteniyle tanır. Öyle ki Kırca, Türkiye’nin ilk anchormani olarak ünlenir. Ayrıca İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 40 yılda mezun olan Ali Kırca, mezuniyetiyle ilgili “Guinness Rekorlar Kitabı’na girdim.“ esprisini yapar.

Armağan Çağlayan

2003 yılında Popstar yarışmasındaki jüri üyeliğiyle ünlenen televizyon dünyasının popüler yüzlerinden Armağan Çağlayan, 8 Nisan 1966 Kocaeli Hereke doğumlu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinde okudu ancak yüksek lisansını aynı üniversitede Uluslararası İlişkiler üzerine, doktorasını da yine İstanbul Üniversitesinde Yönetim Organizasyon Ana Bilim Dalında yaptı. Avukatlık stajını Kocaeli Barosunda tamamlayan Çağlayan, avukatlığı bırakıp öğrencilik yıllarının geçtiği İstanbul’a döndü. Bir yapım şirketinde işe başladıktan sonra birçok televizyon programında önemli görevler üstlendi. Kocaeli’deki yarım bıraktığı avukatlık deneyiminden sonra bir daha hukukla alakalı bir uğraş içinde olmayan Armağan Çağlayan, İstanbul Kültür Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesinde ve Beykent Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık ile Görsel İletişim bölümlerinde iletişim üzerine dersler vermektedir.

Alpay Nazikioğlu

Türk pop müziğine damgasını vurmuş önemli isimlerden olan Alpay, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. Ailesinin tek çocuğu olan Alpay, onların isteğiyle hukuk fakültesine gitti ancak mezun olduktan sonra tercihini hukuk dünyasından yana değil sanat dünyasından yana kullandı. Öyle ki hukuk fakültesi son sınıf öğrencisiyken Ankara’daki Büyük Sinema’da sahne bile alır. 1935 Ankara doğumlu sanatçı, romantik folk ve rock tarzında deneysel müzikler ile Kara Tren, Eylül’de Gel, Fabrika Kızı, Gitme gibi besteleriyle tanınıyor.

Barış Özcan

Türkiye’nin tanınmış YouTuberlarından Barış Özcan da hukuk fakültesi mezunu olmasına rağmen farklı alanlarda kendi geliştirerek hukukçu kimliğinin dışında işlerle uğraşan bir isim. 1974 doğumlu Özcan, kendisini hikâye anlatıcısı (storyteller) olarak tanımlıyor. YouTube Türkiye’nin en bilinen yüzlerinden biri. Türkiye’nin ilk ve en popüler yemek bloğu yazarlarından Devletşah Özcan’la evli, bir çocuk sahibi. Barış Özcan, Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olduktan sonra bu alanda ilerlemek yerine kreatif medya ajans başkanlığı, uluslararası yazılım firmalarına danışmanlık, belgesel yapımcılığı gibi görevlerde bulundu. THY, LC Waikiki, Türk Telekom, NYMag, TimeOut New York gibi markalarla çalışan, bir dönem Apple, Adobe ve LinkedIn gibi uluslararası yazılım firmalarına danışmanlık yapan Barış Özcan, milyonlarca abonesi bulunan YouTube kanalında sanat, tasarım ve teknoloji hikâyeleri anlatıyor. Geçmiş yıllarda YouTube’un dünya çapında seçtiği 12 değişim elçisinden biri olan Özcan, aynı zamanda TEDx konuşmacısı olarak da sahne aldı.

Bu Haberi Paylaş

A PHP Error was encountered

Severity: Core Warning

Message: Module 'redis' already loaded

Filename: Unknown

Line Number: 0

Backtrace: