Trend
  1. 2023 yılında önemli bir başarıya imza attı
  2. Gençler iklim değişikliği konusunda endişeli
  3. GTA 5 sızıntıları gündeme damga vurdu
  4. 2,5 milyon adetlik sevkiyat rakamına ulaştı
  5. Dijital becerilerin eksikliği kazancı düşürüyor
  6. İngilterede kaos... Tüneli su bastı: Binlerce yolcu mahsur kaldı!
  7. Hayırlı Cumalar Mesajları 29 Aralık 2023! Güzel, anlamlı Cuma mesajları; Resimli, kısa, dualı, ayetli Cuma mesajları, sözleri...
  8. Kaliforniyada dev dalga korkuya neden oldu
  9. Kim Milyoner Olmak İster hangi günler? Kim Milyoner bugün yok mu, kalktı mı? 31 Aralık 2023 Kim Milyoner Olmak İster yeni bölüm hangi gün, ne zaman?
  10. Rusya’nın Belgorod kentine düzenlenen saldırı: 22 ölü, 109 yaralı
  11. Yıldızlar Bana Uzak dizisi oyuncuları ve karakterleri açıklandı! İşte Yıldızlar Bana Uzak oyuncu kadrosu
  12. Namaz abdesti alınışı! Diyanete göre abdest nasıl alınır? Abdest alırken okunacak dualar ve sureler!
  13. CENTCOM açıkladı: Kızıldeniz’de konteyner gemisine füzeli saldırı
  14. Yıldızlar Bana Uzak nerede çekiliyor? Yıldızlar Bana Uzak çekim yeri merak edildi!
  15. Yılbaşı sabahı için beslenme önerileri
  16. Kuzey Kore lideri, 2024 yılı hedeflerini açıkladı: Uzaya 3 casus uydu daha gönderecek
  17. Narın Faydaları Nelerdir, Nelere İyi Gelir? Nar Nasıl Tüketilir, Ne İşe Yarar?
  18. Emziren annelere beslenme önerileri
  19. ‘Katar’ın 2 aşamalı önerisi kabul edildi’ iddiası! Gazze’de yeniden ateşkes olacak mı?
  20. Yıldızlar Bana Uzak konusu nedir? Yıldızlar Bana Uzak uyarlama mı gerçek hayat hikayesi mi?
  21. En önemli beş teknoloji trendi neler?
  22. Eksozom tedavisi saç ekim işleminin başarısını yükseltiyor
  23. Firmalar ilaç mı stokluyor? Yüzde 25lik zam öncesi ilaç bulmak zorlaştı
  24. Yıldızlar Bana Uzak dizisi hangi gün, saat kaçta başlıyor? Yıldızlar Bana Uzak hangi kanalda, ne zaman yayınlanıyor?
  25. BM Barışı Koruma Gücü, 10 yılın ardından Mali’den ayrıldı
  26. ‘Katar’ın 2 aşamalı önerisi kabul edildi’ iddiası!
  27. GTA 6’nın başkarakteri Lucia ifşa oldu
  28. Hicri yılbaşı nedir? Hicri yılbaşı duası okunuşu: Hicri yılbaşında okunacak dualar ve yapılması gerekenler!
  29. Hülya Avşar kimdir, kaç yaşında? İbo Show yılbaşı özel bölüme konuk oldu!
  30. Göbek Düşmesi İçin Hangi Doktora Gidilir? Göbek Düşmesine Hangi Bölüm Bakar?

Şeker Hastalarına Cinsellik Tüyosu

Şeker hastalarına güçlü cinsellik tüyosu: Şok dalga tedavisi

İSTANBUL, (DHA) -ŞEKER hastalarının yaşadıkları sertleşme sorununa dikkat çeken Üro-Androloji Uzmanı Prof. Dr. Halim Hattat, "Şeker hastaları, şok dalga tedavisiyle daha güçlü bir cinsellik hayatına kavuşabilirler" dedi.

 

Yapılan araştırmalara göre tüm dünyada yaklaşık 300 milyon şeker hastası bulunuyor. Bu rakamın 2030 yılında 400 milyonu geçmesi bekleniyor. Hattat Kliniği Üro-Androloji Uzmanı Prof. Dr. Halim Hattat, hastalar için yeni geliştiren tedavi yöntemleri hakkında bilgi verdi.

 

"ŞOK DALGA TEDAVİSİ SERTLEŞMEYİ GÜÇLENDİRİYOR"

 

Şeker hastalığının penise kan taşıyan ve sertleşmeyi sağlayan damarları etkilediğini belirten Prof. Dr. Hattat, "Bunun yanı sıra sertleşme işlevinde görev alan sinirler de hasar görebiliyor. Böylece diyabeti olan erkeklerin yüzde 50-70'i sertleşme sorununa yatkın hale geliyor. Kullandığımız şok dalga tedavisi olarak bilinen Extracorporeal Shock Wave Therapy (ESWT) spontan cinselliği arttıran ve sertleşme kalitesini güçlendiren en son teknolojili tedavi yöntemidir" diye konuştu.

 

"TEDAVİYLE SİNİR SİSTEMLERİ YENİLENİYOR"

 

Tedavide cinsel damarların, sinir sisteminin, penis dokusunu destekleyen kollajen ve elastinin yenilendiğini aktaran Prof. Dr. Hattat, "Var olan damarsal yetmezlik, sinir ileti kusurları ve cilt yaşlanması geri dönüştürülüyor.  Özellikle diyabette pelvik bölgeyi çevreleyen cilt, cilt altı dokuları, sinir ve damar sistemleri yıpranıp zedeleniyor.  Buna ek olarak Sigara, alkol, hareketsizlik, beslenme yanlışları ve stres hormonları da pelvik bölge sağlığını olumsuz etkiliyor" ifadelerini kullandı.

 

KÖTÜ YAŞAM TARZI ÖNCE PENİS DAMARLARINI ETKİLİYOR

 

Penis damarlarının erkek vücudunun en küçük damarları arasında yer aldığını söyleyen Prof. Dr. Hattat, "Bu damarlar kalbi besleyenlerden çok daha küçük olduğundan, yüksek kan şekeri-kolesterol fazlalığı-yüksek tansiyon gibi sağlık sorunları ve sigara-alkol kullanımı, sağlıksız beslenme, kilo fazlalığı gibi yaşam tarzı alışkanlıkları ilk etkilerini penise giden damarlarda gösterir. Penise giden kan akımı etkilendiğinde ilk başta sertleşme problemi olmak üzere bir dizi cinsel sorunlar karşılaşırsınız.  Son yıllarda gelişen teknoloji ve tıptaki yenilikler sayesinde penis damarlarında rejenerasyon oluyor.  Şok dalga tedavisiyle de cinsel sağlığı korumak ve oluşan hasarları tamir etmek mümkün" dedi.

 

NASIL UYGULANIYOR?

 

Tedavi sürecini anlatan Prof. Hattat, "Şok dalga anestezi gerektirmeyen, ağrı yaratmayan ve hızlı sonuç veren bir tedavi şeklidir. ESWT ile elde edilen yüksek enerjili şok dalgaları ultrasonik cihazlara göre 10 kat yüksek enerjiyi çok kısa sürede uygulama alanına verir. Uygulama alanına giren rahatsızlıkların tedavisindeki başarı oranı yüzde 70-85 arasında değişmektedir.Bu tedavinin en önemli özelliği sadece sertleşme sorunu şikayetini azaltmakla kalmayıp yeni damar-sinir ve cilt dokusu gelişimini desteklemesidir.  Damarsal durumda kalıcı bir iyileşme yarattığı için bu yönüyle sertleşme sorunu tedavisinde kullanılan tüm metotlardan farklıdır.  Sertleşme sorununda hastanın durumuna göre yaklaşık 6-10 seans sonrasında sertleşme sorununda önemli gelişme sağlanmakta, özellikle sertleşmeyle ağrı yaşayan hastalarda yüzde 85’e varan oranda iyileşme görülmektedir. Özellikle ilaç tedavilerinin yan etkilerinden ötürü  beklentilerini karşılanmayan hasta grubunda da yararlı bir yöntem" ifadelerini kullandı.

Bu Haberi Paylaş

A PHP Error was encountered

Severity: Core Warning

Message: Module 'redis' already loaded

Filename: Unknown

Line Number: 0

Backtrace: