Metallica'yı seviyor ve İsveç'te yaşıyorsanız bu isme izin verilmediğini duymak üzücü olacak. 1982'de yürürlüğe giren Adlandırma Yasası, ebeveynlerin çocuklarına garip isimler vermesini engelliyor.
Fransız bir aile, hayranı olduğu markanın ismini kızlarına vermek istediler. Nutella adını vermek istediklerinde reddedildiler çünkü hakim bu adın alay konusu olacağını, bunun yerine daha uygun bir isim olarak "Ella"yı seçmeleri tavsiyesinde bulundu.
Buna diyecek bir söz bile yok. Yeni Zelanda’da yasadışı sayılan birçok isim arasından Seks Fruit var. Bu ismi vermek isteyen çok aile varmış. Ne diyelim Allah akıl fikir versin...
Robocop
Meksika'da yaşıyorsanız ve Robocop'un büyük bir hayranıysanız, güçlü cyborg hizmet etmek ve korumak için yemin ettikten sonra, çocuğunuza isim veremediğinizi duyduğunuzda üzülmeyin.
Portekiz'in onaylanmış ve yasaklanmış isimleri içeren 90 sayfalık ad listesi var. Çocuğunu "Nirvana" olarak adlandırmak isteyen Portekizli ebeveynler, ciddi bir hayal kırıklığı yaşayabilir.
Çocuğunuza Facebook adını Meksika'da maalesef veremezsiniz. Meksika Hükümeti, ebeveynlerin çocuklarına sosyal ağ adı vermek gibi aptal bir karar almalarını engellemiş.
Alman makamları, bir Türk ailenin çocuğuna Usame Bin Ladin adını verme talebini reddetti. Bir terörist ve kitlesel bir katilin ardından çocuğunuzu böyle adlandırmak büyük olasılıkla iyi bir fikir değil.
Hepimiz, internetteki "LOL" isimli rezil kısaltmayı kullanmayı severiz. Avustralya da bebek isimleri konusunda sağlam bir kırmızı çizgi çizdi. Garip bulduğu tüm isimleri yasakladı.
Evet Medeni Kanununca yasaklanmıştır. 1934 yılında çıkarılan kanun gereği, "Atatürk soyadı yalnız tek şahsına mahsustur, hiç kimse tarafından öz ve soyadı olarak alınamaz kullanılamaz ve kimse tarafından hiçbir suretle bir kimseye verilemez"