Trend
  1. 2023 yılında önemli bir başarıya imza attı
  2. Gençler iklim değişikliği konusunda endişeli
  3. GTA 5 sızıntıları gündeme damga vurdu
  4. 2,5 milyon adetlik sevkiyat rakamına ulaştı
  5. Dijital becerilerin eksikliği kazancı düşürüyor
  6. İngilterede kaos... Tüneli su bastı: Binlerce yolcu mahsur kaldı!
  7. Hayırlı Cumalar Mesajları 29 Aralık 2023! Güzel, anlamlı Cuma mesajları; Resimli, kısa, dualı, ayetli Cuma mesajları, sözleri...
  8. Kaliforniyada dev dalga korkuya neden oldu
  9. Kim Milyoner Olmak İster hangi günler? Kim Milyoner bugün yok mu, kalktı mı? 31 Aralık 2023 Kim Milyoner Olmak İster yeni bölüm hangi gün, ne zaman?
  10. Rusya’nın Belgorod kentine düzenlenen saldırı: 22 ölü, 109 yaralı
  11. Yıldızlar Bana Uzak dizisi oyuncuları ve karakterleri açıklandı! İşte Yıldızlar Bana Uzak oyuncu kadrosu
  12. Namaz abdesti alınışı! Diyanete göre abdest nasıl alınır? Abdest alırken okunacak dualar ve sureler!
  13. CENTCOM açıkladı: Kızıldeniz’de konteyner gemisine füzeli saldırı
  14. Yıldızlar Bana Uzak nerede çekiliyor? Yıldızlar Bana Uzak çekim yeri merak edildi!
  15. Yılbaşı sabahı için beslenme önerileri
  16. Kuzey Kore lideri, 2024 yılı hedeflerini açıkladı: Uzaya 3 casus uydu daha gönderecek
  17. Narın Faydaları Nelerdir, Nelere İyi Gelir? Nar Nasıl Tüketilir, Ne İşe Yarar?
  18. Emziren annelere beslenme önerileri
  19. ‘Katar’ın 2 aşamalı önerisi kabul edildi’ iddiası! Gazze’de yeniden ateşkes olacak mı?
  20. Yıldızlar Bana Uzak konusu nedir? Yıldızlar Bana Uzak uyarlama mı gerçek hayat hikayesi mi?
  21. En önemli beş teknoloji trendi neler?
  22. Eksozom tedavisi saç ekim işleminin başarısını yükseltiyor
  23. Firmalar ilaç mı stokluyor? Yüzde 25lik zam öncesi ilaç bulmak zorlaştı
  24. Yıldızlar Bana Uzak dizisi hangi gün, saat kaçta başlıyor? Yıldızlar Bana Uzak hangi kanalda, ne zaman yayınlanıyor?
  25. BM Barışı Koruma Gücü, 10 yılın ardından Mali’den ayrıldı
  26. ‘Katar’ın 2 aşamalı önerisi kabul edildi’ iddiası!
  27. GTA 6’nın başkarakteri Lucia ifşa oldu
  28. Hicri yılbaşı nedir? Hicri yılbaşı duası okunuşu: Hicri yılbaşında okunacak dualar ve yapılması gerekenler!
  29. Hülya Avşar kimdir, kaç yaşında? İbo Show yılbaşı özel bölüme konuk oldu!
  30. Göbek Düşmesi İçin Hangi Doktora Gidilir? Göbek Düşmesine Hangi Bölüm Bakar?

Ünlü Girişimcilerin Şaşırtan Başarı Öyküleri

Girişimlerin hayatları sizlere ilham verecek...

 Başarmak için azimle, umutla ve sabırla yol almak için bir girişimcinin en önemli sermayesidir. Pes etmediğiniz sürece asla kaybetmezsiniz. Siz kendinize inanırsanız başkaları da size inanacaktır.

  1. Thomas Edison

Başarıya ulaşmadan önce Edison çok kez çuvalladı ve her biri ağır başarısızlıkla sonuçlandı. Çalışan bir ampul üretene kadar birçok deneme yaptı. Bir keresinde 'bir ampulün çalışmayacağı 9000 farklı yöntem bildiğini' söyledi.

  1. Bill Gates

Microsoft'un kurucu ortağı kariyerinin başında çok sıkıntı yaşadı. İlk iş girişimi Traf-O-Data idi ve araç trafiği hakkında veri sağlamak üzere tasarlanmıştı. Şirket başarı yakalayamadı ve Gates Harvard'ı bıraktı. Birkaç yıl sonra, Microsoft doğdu.

  1. Howard Schultz:

Bir kahve dükkanı zincirinde pazarlamacı olarak çalışan Howard Schultz, Milan şehrine yaptığı bir seyahatte buradaki küçük kahve dükkanlarından çok etkilenmiş. ABD’ye döndüğünde bu fikri kendi şirketine sunmuş. Şirket bir pilot şube açmayı kabul etmiş ancak sonuçlardan etkilenmemiş. Bu sebeple başka şubeler açmak istememişler.

Şirkete kızan Schultz görevinden istifa etmiş ve kendi şirketini kurmak için yola çıkmış. Ancak eşi ilk çocuğuna hamile olan girişimci 400 bin dolarlık bütçeyi bulmakta zorlanmış. Daha sonra çalıştığı eski kahve şirketinin kurucuları ona yardım etmeye karar vermiş ve yatırımcı olmuşlar. 2 yıl sonra ise sahip oldukları çay şirketine yoğunlaşmak için kahve şirketini Schultz’a satmayı teklif etmişler. Howard Schultz 1988 yılında Starbucks isimli bu şirketi almayı kabul etmiş…

  1. Henry Ford

Devasa otomobil şirketi Ford'a adını veren Henry Ford, çıkardığı Model T Ford ile dünyayı değiştirdi. Oysa ki bu modelden önce Ford'un çok fazla hatalı girişimi oldu. Geliştirdikleri birkaç otomobil hem tüketiciler hem de yatırımcılar tarafından beğenilmedi.

  1. Steve Jobs

İsmini duyduğunuz an aklınıza Apple gelse de bir noktada Apple'dan, kurulmasına yardımcı olduğu şirketten kovulmuştu. Sonuç olarak pes etmedi, harika cihazlar üretti ve gerisini zaten biliyorsunuz.

  1. Jeff Bezos

Amazon’un kurucusunun bugünkü net mal varlığı 150 milyar dolar olsa da Amazon'u bu noktaya taşımak epey zorlu bir süreç gerektirdi. Arz talep problemleriyle çok sıkıntı çekti, büyük kayıplar verdi ve neyse ki hatalarından öğrendi.

  1. Jack Ma

Çin’in en zengini ve Alibaba e-ticaret sitesinin kurucusu Jack Ma:

Jack tuhaf biriydi ve bu tuhaflıklar da kendisine hiçbir zaman bir fayda sağlamadı. Aslında uzun bir süre boyunca hayatı utanç verici bir karmaşadan ibaretti. Asla pes etmedi ve sonunda kendisini, e-ticaretin başarısını gözleriyle gördüğü Amerika’ya bir seyahatte buldu. Bunu Çin’de uygulamayı düşündü. Dairesinde başladığı planı, günümüzde 20 milyar dolarlık bir imparatorluğa dönüştü.

Jack’ın başarısının ana nedeni kendisinin diğer insanlarla iş birliği yapabilmesi ve zorlu sorunları çözebilmek için gerekli adımları atabilmesidir. Kendisinin rakiplerine sağladığı en büyük üstünlük, e-ticarete karşı olan güvensizliği giderecek bir sistemdi. Müşteriler e-ticaret aracılığıyla alışveriş yapmıyorlardı çünkü aldıkları ürün ile gelen ürünün aynı olmayacağından kuşku duyuyorlardı. Jack bunu başardığında işleri de patlamış oldu.

  1. Soichiro Honda

1948 yılında Honda’yı kurana kadar birçok kötü tecrübe yaşamış, reddedilmiş, hor görülmüş, küçümsenmiş. Ayrıca savaş, deprem, yokluk yıları ile mücadele etmiş. En ünlü reddedilişi ise piston ringleri projesinin Toyota tarafından geri çevrilmesidir.

Honda’nın emeklerinin karşılığını almaya başladığı ilk iş ise bisikletlere motor takması. Bu icadını kabul ettirebilmek için 18 bin bisikletçi dükkanına tek tek mektup yazması ve 5 bin kadarını ikna ederek fabrika kurmak için gerekli sermayeyi denkleştirmesi ise gerçek bir umut, azim ve sabır örneğidir.


Bu Haberi Paylaş

A PHP Error was encountered

Severity: Core Warning

Message: Module 'redis' already loaded

Filename: Unknown

Line Number: 0

Backtrace: