Trend
  1. 2023 yılında önemli bir başarıya imza attı
  2. Gençler iklim değişikliği konusunda endişeli
  3. GTA 5 sızıntıları gündeme damga vurdu
  4. 2,5 milyon adetlik sevkiyat rakamına ulaştı
  5. Dijital becerilerin eksikliği kazancı düşürüyor
  6. İngilterede kaos... Tüneli su bastı: Binlerce yolcu mahsur kaldı!
  7. Hayırlı Cumalar Mesajları 29 Aralık 2023! Güzel, anlamlı Cuma mesajları; Resimli, kısa, dualı, ayetli Cuma mesajları, sözleri...
  8. Kaliforniyada dev dalga korkuya neden oldu
  9. Kim Milyoner Olmak İster hangi günler? Kim Milyoner bugün yok mu, kalktı mı? 31 Aralık 2023 Kim Milyoner Olmak İster yeni bölüm hangi gün, ne zaman?
  10. Rusya’nın Belgorod kentine düzenlenen saldırı: 22 ölü, 109 yaralı
  11. Yıldızlar Bana Uzak dizisi oyuncuları ve karakterleri açıklandı! İşte Yıldızlar Bana Uzak oyuncu kadrosu
  12. Namaz abdesti alınışı! Diyanete göre abdest nasıl alınır? Abdest alırken okunacak dualar ve sureler!
  13. CENTCOM açıkladı: Kızıldeniz’de konteyner gemisine füzeli saldırı
  14. Yıldızlar Bana Uzak nerede çekiliyor? Yıldızlar Bana Uzak çekim yeri merak edildi!
  15. Yılbaşı sabahı için beslenme önerileri
  16. Kuzey Kore lideri, 2024 yılı hedeflerini açıkladı: Uzaya 3 casus uydu daha gönderecek
  17. Narın Faydaları Nelerdir, Nelere İyi Gelir? Nar Nasıl Tüketilir, Ne İşe Yarar?
  18. Emziren annelere beslenme önerileri
  19. ‘Katar’ın 2 aşamalı önerisi kabul edildi’ iddiası! Gazze’de yeniden ateşkes olacak mı?
  20. Yıldızlar Bana Uzak konusu nedir? Yıldızlar Bana Uzak uyarlama mı gerçek hayat hikayesi mi?
  21. En önemli beş teknoloji trendi neler?
  22. Eksozom tedavisi saç ekim işleminin başarısını yükseltiyor
  23. Firmalar ilaç mı stokluyor? Yüzde 25lik zam öncesi ilaç bulmak zorlaştı
  24. Yıldızlar Bana Uzak dizisi hangi gün, saat kaçta başlıyor? Yıldızlar Bana Uzak hangi kanalda, ne zaman yayınlanıyor?
  25. BM Barışı Koruma Gücü, 10 yılın ardından Mali’den ayrıldı
  26. ‘Katar’ın 2 aşamalı önerisi kabul edildi’ iddiası!
  27. GTA 6’nın başkarakteri Lucia ifşa oldu
  28. Hicri yılbaşı nedir? Hicri yılbaşı duası okunuşu: Hicri yılbaşında okunacak dualar ve yapılması gerekenler!
  29. Hülya Avşar kimdir, kaç yaşında? İbo Show yılbaşı özel bölüme konuk oldu!
  30. Göbek Düşmesi İçin Hangi Doktora Gidilir? Göbek Düşmesine Hangi Bölüm Bakar?

MODASI GEÇMEYEN ÇAY EDEBİYATI

Türk halkı olarak çaya olan düşkünlüğümüz aşikar. Hatta bence bizi biz yapan değerlerimizden biridir çay. Ve ilginçtir ki çayın şöyle bir özelliği de yazın harareti alır, kışın içimizi ısıtır. Sanırsın çay çay değil UGG.


     Dost meclislerinin, misafirliklerin, dedikodunun, derdin, sevincin baş kahramanıdır. Özellikle kızlarımız çok iyi bilir bunu eve misafir mi geldi anneden hemen şunu duyarsın 'kızım kalk çay suyu koy'. Sanki hepimiz programlanmış gibi misafir geldi kalkıp hemen çay koymalıyım hıyaaaağ diye doğru mutfağa koşuyoruz. E çay kuru kuru gitmez yanına ya kek ya da kurabiye illa bir şey yapılır. SONRA NEDEN TÜRKİYE OBEZİTEYLE BAŞA ÇIKAMIYOR. Nasıl başa çıkalım bir kere bizim fıtratımıza ters misafire ikramda bulunmamak. Sen bir eve gideceksin sadece çay içip ya da meşrubat içip kalkacaksın öyle mi ? Adamı var ya taşlarlar öyle misafiri kuru kuru gönderdin diye. Sadece misafirlikten değil insanlarının sıcaklığından TÜRK OLMANIN HAKLI GURURUNU YAŞIYORUM. Neyse konudan bir an uzaklaştım. Aslında ben yine konuyu çay edebiyatı yapmazsam verem olacağım hastalığına yakalananlardan bahsedecektim.

     Kim bu çayyaşlar  ? Herkes çevresinde rahatlıkla görebilir bu tipleri. Hatta belki de şu an yanı başınızda oturuyor. Bu çay ozanları üstün edebi yönlerini devreye sokarak çaya yeni bir soluk kazandırırlar. Ne yaparlar peki ? Çok ufak bir örnek. Alır eline ince belli çay bardağında tavşan rengi çayını tıpkı benim instagramda bol bol paylaştığım gibi ya gökyüzüne kaldırırlar, ya aforizma parçalayacak arka fon bulurlar (tabi ki de parçalanmış kitap sayfaları ) ve altına 6 paragraflık duygu yüklü yazı...


      Geçen bir post gördüm instagramda bakınca gözlerim kanadı. Eli yüzü düzgün bir beyefendi ofisinde çay içerken demiş bari o kadar çay içiyorum bari paylaşayım, hadi paylaştım bari altına çaya yakışır bir yazı yazayım demiş ve şey yazmış. "çayı açık, seni kapalı severim ..."  Abim niye böyle yapıyorsun kurban olayım ya o çaya bakınca aklına bu mu geliyor gerçekten senin. İç adam gibi çayını dön işinin başına ne diye birden Sabahattin Ali oluyorsun.

     Genelde erkekler çay edebiyatını yapar ama kızlarımızın içinde de bir Can Yücel yatıyormuş. Yine instagramda dolandığım bir gün çayın altında edebiyata yeni bir soluk kazandırmış bir fotoğraf gördüm. Kız kupasına koyduğu çaya şey yazmış "Çayda ne buluyorsun diyorlar, insanlarda bulamadığımı,
SICAKLIK VE SAMİMİYET ... Ulan be kızım sen bu kanıya varana kadar çıkıp arkadaşlarınla dışarda gezdin mi, alıp karşına dertleştin mi, bir günden güne halini hatırını sordun mu da ONSONLORDO BOLOMODOĞOM SOCOKLOK VO SOMOMOYOT diyorsun. Ay bak yine çıldırdım.

     Yemin ederim böyle tipler yüzünden insan çaydan soğuyor ya. Otur insan gibi iç çayını ne antin kuntin tribe girip niye Servet-i Fünuncular gibi yapıyorsun kendini. Ay neyse birden sinir yüklendim gidip kendime çay koyup içine bisküvi batırayım bye.


Bu Haberi Paylaş