Trend
  1. 2023 yılında önemli bir başarıya imza attı
  2. Gençler iklim değişikliği konusunda endişeli
  3. GTA 5 sızıntıları gündeme damga vurdu
  4. 2,5 milyon adetlik sevkiyat rakamına ulaştı
  5. Dijital becerilerin eksikliği kazancı düşürüyor
  6. İngilterede kaos... Tüneli su bastı: Binlerce yolcu mahsur kaldı!
  7. Hayırlı Cumalar Mesajları 29 Aralık 2023! Güzel, anlamlı Cuma mesajları; Resimli, kısa, dualı, ayetli Cuma mesajları, sözleri...
  8. Kaliforniyada dev dalga korkuya neden oldu
  9. Kim Milyoner Olmak İster hangi günler? Kim Milyoner bugün yok mu, kalktı mı? 31 Aralık 2023 Kim Milyoner Olmak İster yeni bölüm hangi gün, ne zaman?
  10. Rusya’nın Belgorod kentine düzenlenen saldırı: 22 ölü, 109 yaralı
  11. Yıldızlar Bana Uzak dizisi oyuncuları ve karakterleri açıklandı! İşte Yıldızlar Bana Uzak oyuncu kadrosu
  12. Namaz abdesti alınışı! Diyanete göre abdest nasıl alınır? Abdest alırken okunacak dualar ve sureler!
  13. CENTCOM açıkladı: Kızıldeniz’de konteyner gemisine füzeli saldırı
  14. Yıldızlar Bana Uzak nerede çekiliyor? Yıldızlar Bana Uzak çekim yeri merak edildi!
  15. Yılbaşı sabahı için beslenme önerileri
  16. Kuzey Kore lideri, 2024 yılı hedeflerini açıkladı: Uzaya 3 casus uydu daha gönderecek
  17. Narın Faydaları Nelerdir, Nelere İyi Gelir? Nar Nasıl Tüketilir, Ne İşe Yarar?
  18. Emziren annelere beslenme önerileri
  19. ‘Katar’ın 2 aşamalı önerisi kabul edildi’ iddiası! Gazze’de yeniden ateşkes olacak mı?
  20. Yıldızlar Bana Uzak konusu nedir? Yıldızlar Bana Uzak uyarlama mı gerçek hayat hikayesi mi?
  21. En önemli beş teknoloji trendi neler?
  22. Eksozom tedavisi saç ekim işleminin başarısını yükseltiyor
  23. Firmalar ilaç mı stokluyor? Yüzde 25lik zam öncesi ilaç bulmak zorlaştı
  24. Yıldızlar Bana Uzak dizisi hangi gün, saat kaçta başlıyor? Yıldızlar Bana Uzak hangi kanalda, ne zaman yayınlanıyor?
  25. BM Barışı Koruma Gücü, 10 yılın ardından Mali’den ayrıldı
  26. ‘Katar’ın 2 aşamalı önerisi kabul edildi’ iddiası!
  27. GTA 6’nın başkarakteri Lucia ifşa oldu
  28. Hicri yılbaşı nedir? Hicri yılbaşı duası okunuşu: Hicri yılbaşında okunacak dualar ve yapılması gerekenler!
  29. Hülya Avşar kimdir, kaç yaşında? İbo Show yılbaşı özel bölüme konuk oldu!
  30. Göbek Düşmesi İçin Hangi Doktora Gidilir? Göbek Düşmesine Hangi Bölüm Bakar?

MODA DEMEK COPY PASTE DEMEK DEĞİL

   Moda nedir ? Klasik bir tanımla değişen yeni alışkanlıklardır. Ama biz bundan neyi anlıyoruz? Bir şey moda mı oldu, hemen moda olan şeye sahip olup kendimize birebir kopyalamayı.  AMA MODA BU DEĞİL!
    Konuşma tarzı, müzikler, yeme içme de modaya bağlı olarak değişiklik gösteriyor. Ama moda denilince akla ilk olarak giyim geliyor. Ben de bugün giyim kuşam üzerinden konuşacağım.
    Öncü olan markalar büyük bir hevesle bir model çıkarıyor. Bir bakıyorsun hoop ardından bizim butikler onun yandan çarklısını çıkarmış. En basitinden Fendi markasının bir elbisesini gördüm. F harfiyle damgalı güzel şık bir elbise. Tabi fiyatı tek böbreğime eşit ama neyse konumuz bu değil. O damgalı F desenini nerde gördüm biliyor musunuz ? Boxerda. Evet evet bildiğimiz boxer. Fendi görse yemin ederim oturur ağlar ben bu hallere düşecek miydim diye.
    Hepiniz görmüştür. Ünlü sanatçıların giydiği ve şu an herkesin ayağında olan Balenciaga ayakkabıları. Evet 5-6 bin liralık ayakkabı. Zengin olan orjinalini alıyor, satılık böbreği olmayan replikasını alıyor. Alma kardeşim Gigi giyiyor diye illa sende de mi olacak? Giyme senin de bir farkın olsun.
    Dışarı çıkın bakın sanki kıyafetleri Kızılay dağıtmış gibi herkeste aynı modeller var. Aynı pantolondan 50 kişide vardır ama kimse ses etmez. Ama bir davette biriyle pişti olsun hemen triplere girer. E zaten sen moda diye onunla aynı ceketi giyiyordun şimdi ne oldu diye sorarlar adama?
   Özellikle teknolojinin gelişmesiyle birlikte insanların modayı yakından takip etmesi daha da kolaylaştı. YouTube’daki makyaj videoları, tv kanallarındaki alışveriş ve giyim yarışmaları, Instagram’daki ürün ve kıyafet tanıtımı yapan bloggerlar... Bunlar da modaya yön verme konusunda önemli bir etken aslında. Onları takip eden ve izleyen kişiler ister istemez etkisi altında kalıp gerek makyajla gerek giyimle modaya ayak uydurmaya çalışıyorlar.
Ama bazen iş modaya uymaktan çıkıp birebir kopyalamaya kadar gidiyor. Maalesef hazırcı bir toplum olduğumuz için bu konuda da hazıra konmaya bayılıyoruz. Zaten kıyafetler önümüze hazır halde geliyor onu bile kendimize göre uyarlayamıyoruz. Bir moda öncüsü aynı kıyafetiyle bir kombin yapmıştır hemen bizler de aynısı kendimize copy paste yapıyoruz. Ne gerek var canım? Ne de olsa birisi bizim yerimize yapmış ya! Bize yakışmış mı, yakışmamış mı umurunuzda mı? Sonuçta hazır işte ohh aynısı al ya da diktir. Mis gibi hazır kombin.
   Şu klasik moda kişinin kendisine yakışanı giymesidir olayı da kalktı artık ben size söyleyeyim. Yakışsa da yakışma da sırf moda diye o kıyafet a-lı-na-cak. Sana dar geliyormuş olsun ne olacak moda, seni kilolu gösteriyor olsun herkes bunu böyle giyiyor ama, sana yakışmamış yalnız ne yapalım bu aralar bu moda! Böyle diye diye tek tip olduk. Sokakta, okulda, işte, çarşıda bakın hep aynı tarzda insanlar. Kimsenin kimseden farkı kalmadı. Bakın herkeste aynı makyaj, aynı kombin hatta ve hatta aynı başörtü bağlama. Kimsenin kendine has özgünlüğü kalmadı.
   Kıyafet alırken bile “Ben bilmem kimin üzerindeki gömleği istiyorum”u duydu bu kulaklar. Neden çünkü onda da var neden ben de olmasın ki ?
Moda kötü bir şey değil ama bizler her şeyin olduğu gibi bunun da cılkını çıkardığımız için insan da ne heves kalıyor ne tad. Ne diyeyim inşallah bir gün modasızlık moda olur da toptan rahat ederiz.

Bu Haberi Paylaş

A PHP Error was encountered

Severity: Core Warning

Message: Module 'redis' already loaded

Filename: Unknown

Line Number: 0

Backtrace: